وبلاگ
نمک اپسوم چیست؛ نحوه مصرف و خواص آن برای زیبایی و سلامتی
- آوریل 3, 2021
- ارسال توسط: Gondolf
- دسته بندی: دستهبندی نشده
نمک اپسوم یا نمک حمام که با نام «منیزیم سولفات» نیز شناخته میشود، ترکیبی شیمیایی است که از منیزیم، گوگرد و اکسیژن تشکیل شده است. نمک اپسوم نامش را از شهری در انگلستان به نام اپسوم میگیرد؛ این نمک ابتدا در آنجا کشف شد. نمک حمام برخلاف نامش ترکیبی کاملا متفاوت از نمک خوراکی (نمک طعام) است. در واقع، واژۀ «نمک» در نمک اپسوم بهخاطر ساختار شیمیایی آن است. برای آنکه بدانید نمک اپسوم چیست و چه مزایا و چه معایبی دارد، با ادامهٔ این مطلب همراه شوید.
نمک اپسوم چیست و چه تفاوتی با نمک خوراکی دارد؟
ظاهر نمک اپسوم مانند نمک خوراکی است و اغلب در آب وان (حمام) حل میشود؛ به همین خاطر، به آن «نمک حمام» نیز گفته میشود. این نمک ظاهری شبیه به نمک خوراکی دارد، ولی طعم آن تفاوت بسیاری با نمک خوراکی دارد. نمک حمام کاملا تلخ و بدمزه است. هنوز برخی افراد نمک اپسوم را در آب حل میکنند و مینوشند؛ اما بهخاطر طعم بد نمک اپسوم، احتمالا کسی آن را به غذایش اضافه نمیکند.
صدها سال است که این نمک در درمان بیماریهایی مانند یبوست، بیخوابی و فیبرومیالژیا استفاده میشده است. متأسفانه پژوهشهای خوبی دربارۀ تأثیر نمک حمام در درمان این بیماریها انجام نشده است.
بیشتر فواید نمک اپسوم بهخاطر منیزیم موجود در آن است. منیزیم یکی از مواد معدنی است که بیشتر افراد دچار کمبود آن هستند.
نمک اپسوم را از کجا بخریم؟ این نمک را میتوانید بهصورت آنلاین و یا از برخی داروخانهها یا خواربارفروشیها تهیه کنید.
نحوهٔ عملکرد نمک حمام چگونه است؟
نمک اپسوم با حل شدن در آب، یونهای سولفات و منیزیم آزاد میکند. طرفداران این نمک مدعیاند که اجزای آن (منیزیم و سولفات) میتوانند از طریق پوست جذب بشوند و منیزیم و سولفات موردنیاز بدن را تأمین کنند؛ این مواد در بسیاری از کارکردهای مهم بدن نقش دارند. این امر در حالی است که شواهد محکمی از جذب منیزیم و سولفات از طریق پوست وجود ندارد. بااینحال، هنوز رایجترین نحوهٔ مصرف نمک اپسوم، حل کردن آن در آب وان است؛ زیرا بهراحتی در آب حل میشود.
البته نمک اپسوم در برخی لوازم آرایشی ـ بهداشتی نیز وجود دارد و میتوان آنها را بر روی پوست مالید؛ همچنین میتوان آن را بهصورت خوراکی یا از طریق مکملهای منیزیم یا ملینها مصرف کرد.
فواید نمک اپسوم چیست
۱. تأمین منیزیم
۲. کمک به خوابیدن و کاهش استرس
۳. کمک به بهبود یبوست
۴. تقویت عملکرد ورزشی و کمک به بهبود آسیبها
۵. کاهش درد و ورم